TapahtumakalenteriKuvagalleriaVieraskirjaYhteystiedotLinkkejä


Lippukunta

Historia

Lomakkeita
ja asiakirjoja

 


Lippukunnan historiaa

Lippukunta perustettiin virallisesti 26.12.1972, jolloin pidettiin perustamiskokous. Tällöin herätettiin henkiin 10 vuoden unestaan Polvijärven Eräpojat - poikalippukunta. Tosin nyt uudessa tulemisessa olivat tytöt mukana melkein alusta lähtien. Tyttöjen ja poikien yhteistoiminta oli silloin uutta, ja näin me olimme koko Pohjois-Karjalan ensimmäinen yhteislippukunta.

Vanhalta poikalippukunnalta saimme perinnöksi nimen ja huivimerkin. Nimi piti välillä yhdistysrekisteriviranomaisten mieliksi muuttaa, mutta huivimerkki on sama ja alkuperäinen. Sen pohjalta on suunniteltu lpk:n lippukin

Lippukunnan ensimmäiset legendaariset vartiot olivat poikien Pardellus eli pantterit ja tyttöjen Capreolus eli metsäkauris. Näistä vartioista kasvoivat ensimmäiset vartionjohtajat ja lippukunta laajeni. Vuosien varrella jäsenmäärä on vaihdellut välillä 50-240. Melkein koko 1990-luvun jäsenmäärä on pysytellyt yli 200. Lippukunnanjohtajat ovat olleet varsin pitkäaikaisia ja niinpä yli neljälle vuosikymmenelle mahtuu lpkj-luetteloon vain seitsemän nimeä: Juhani Sainio, Arja Knuutila, Harri Kaituri, Aija Holopainen, Erkki Jaskari, Riitta Pellikka ja Saara Kettunen.
 

SITE BY Tommi Aspelund